Tarieven en verzekering

In onze praktijk geven wij jou graag alle aandacht en goede zorg. Daarom werken wij samen met Netpoint factoring BV voor het versturen en innen van onze rekeningen. Dit betekent dat je een rekening voor de zorg krijgt van Netpoint. Netpoint is op werkdagen te bereiken op nummer 0416-541509. Alle informatie over declaraties en betalingen kun je inzien op www.uwdeclaraties.nl.

 

De kosten en vergoeding van een behandeling bij de orthodontist zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de gebitssituatie, het soort beugel en de duur van de behandeling. De vergoeding van je zorgverzekeraar hangt af van de polisvoorwaarden van je verzekering. Daarnaast is de vergoeding van je behandeling mede afhankelijk van de leeftijd. De vergoeding voor patiënten tot 18 jaar is over het algemeen vrij gunstig.

 

Gemiddelde tijdsduur en kosten orthodontiebehandeling

Een orthodontiebehandeling duurt meestal tussen de 2 en 3 jaar. Een gemiddelde beugelbehandeling kost tussen de € 2.500,- en € 3.500,- euro, afhankelijk van de moeilijkheidsgraad en het gebruikte beugelsysteem.

 

Bepaling tarieven orthodontie

Orthodontisten bepalen niet zelf de prijs van een orthodontiebehandeling. De tarieven voor beugels worden sinds 1 januari 2013 vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit. De kosten van behandelingen zijn dus bij alle orthodontisten in Nederland hetzelfde. Je kunt de vastgestelde tarieven op de website van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) vinden.

 

Vergoeding orthodontie zorgverzekering

Bij kinderen tot 18 jaar wordt een beugel alleen in uitzonderlijke gevallen vergoed vanuit de basisverzekering. Om de kosten van een orthodontiebehandeling wel vergoed te krijgen dien je een aanvullende zorgverzekering af te sluiten. Bij het zoeken van een passende aanvullende verzekering is het belangrijk te letten op de premie, maximale vergoeding, het vergoedingspercentage en of er bepaalde voorwaarden gelden, zoals wachttijden.

 

Vergelijk hier de verschillende verzekeringspolissen met elkaar om een goede keuze te maken.

Nog een andere vraag?
Neem dan contact met ons op.